Medence falának tisztítása

A medence vize ragyogó tiszta, ám mégis koszosnak tűnik, annyira, hogy elmegy a kedvünk a fürdőzéstől. Hogy történhetett ez?

A víz hiába tiszta, ha a medence fala nem lett megtisztítva. És fordítva is igaz, ha a víz tisztaságára nem fordítunk időt és tudást, akkor a medence falára rakódik le a szennyeződés.

Ezért a megfelelő egyensúly érdekében, gondoskodnunk kell a medence falának szakszerű tisztításáról is.

Medence fal tisztítás szabályai

Csináld rendszeresen, és akkor rövid ideig tart.

Használd rendszeresen a medencét, különben pihen a vízforgató is, és minden a medence falára ragad.

A medence vízkezelését végezd profi módon, vagy bízd profikra, így kevés lesz a szennyeződés, ami a medence falára telepedhet. Akkor is kell vegyszerezni, ha elmész nyaralni, a vízben nem áll meg az élet.

Használj medencetisztító hálót, és szedd össze a nagyobb szemétnek látszó dolgokat.

Amikor lehet, fedd le a medencét, ez drasztikusan csökkenti a vízbe kerülő szennyeződést.

Medence falának egyszerű tisztítása

A legeslegegyszerűbb tisztítása módszer, a megelőzés. Ha a vízkezelés és a víz ph értéke megfelelő, akkor a medence fala is nagyjából tiszta marad. Illetve praktikus megoldás, ha a medencét lefedjük, így kevesebb szennyeződés, hulladék kerül bele. A maradékot pedig többféleképpen is eltakaríthatjuk.

Például egy kefével, direkt a medencékhez gyártott teleszkópos kefével menjünk végig a medence falain.

Vagy ott a pórszívó. Ha épített medencéről beszélünk, akkor először érdemes leporszívózni a medence falait. Ha még üres medencével dolgozunk, akkor egyértelmű a feladat. Ha már víz is van a medencében, akkor medence pórszívóra lesz szükségünk, ami mellékesen a vizet is megszűri munka közben.

Még egyszerűbbé válik a feladatunk, ha a medence fóliázva van, hiszen azt viszonylag könnyebb tisztítani. Erről a témáról a Medence fólia rögzítés című cikkünkben olvashat többet.

Összegezve

A medence falának tisztítása úgy a legegyszerűbb, ha megelőzzük a szennyeződést. Azzal, hogy megfelelő a víz vegyszeres kezelése. Gyakran leszedjük hálóval a nagyobb lebegő anyagokat. És lefedjük, amikor csak lehet.

A medence fal tisztítást végezhetjük teleszkópos kefével, vagy speciális medence porszívóval is. Egy dolgot azonban nem tehetünk, nem feledkezhetünk meg róla!

Fontos! A vegyszerezést és a tisztítást akkor is végezni kell, ha huzamosan nem használjuk a medencét.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*