Medence algamentesítés

A kerti tó akkor szép és egészséges, ha zöldes a vize a benne lakó élőlényektől. A medencénk vize viszont akkor szép és egészséges, ha kristálytiszta, átlátszó a vize és nem laknak benne élőlények.

Sajnos a medencénk is algásodik, mert ez természetes folyamat. A szél hozza a leveleket, bogarakat, mikroorganizmusokat, akik belakják a medencét, ha hagyjuk.

Ráadásul az algásodás nem csupán esztétikai probléma. A nyálkás, csúszós medence életveszélyessé is válhat!

Az algásodást meg kell előzni, algamentesítésre van szükség, folyamatosan.

Medence algamentesítés

Remek dolog, ha a gyerkőc egész nyáron élvezheti a medence áldásait. Ám a mi dolgunk, hogy biztonságossá tegyük ezt számára.

A medence algásodása ott kezdődik, amikor picit nyálkássá válik az oldala, az alja. Kicsit jobban csúszik, és a tapadós nyálka a bőrünkön is ottmaradhat. Aztán opálossá válik a víz, majd elkezd bezöldülni, ha az algák elérik a kritikus tömeget.

Ahhoz, hogy ezt megelőzzük, megfelelő tisztításra, vízkezelésre, vegyszerezésre van szükség.

Algásodás megelőzése

A medencét folyamatosan tisztítani kell. A leveleket összeszedni a vízből hálóval, a medence falát rendszeresen sikálni kefével.

Amikor csak lehet, fedjük le a medencét, ezzel is csökkentve a belehulló szemét mennyiségét.

Fontos az is, hogy forgassuk a vizet akkor is, ha nincs fürdőzéshez megfelelő idő, vagy elmegyünk nyaralni. A vízben nem áll meg az élet, sem a folyamatok.

Algamentesítés a medencében

A medence vízkezelése a ph érték ellenőrzésével és egyensúlyban tartásával kezdődik. Ez a legfontosabb lépés. Ha ez nincs rendben, minden mást fölöslegesen csinálunk.

Aztán jön a fertőtlenítés, és utána az algamentesítés.

Algaölő folyadék használata lehet egyszeri problémakezelés, vagy folyamatos algamentesítés, megelőző jelleggel. Erről bővebben az Algaölő medencébe című cikkünkben olvashat

Ma már vannak olyan medencetisztító tabletták, melyek egy lépésben képesek fertőtleníteni és az algamentesítést is megoldani.

Összegezve

A medence szeretne algásodni, ez természetes folyamat, hiszen hullanak bele a levelek, bogarak, labdák és gyerkőcök. Az algásodást érdemes megelőzni, mert a nyálkás medence fokozottan balesetveszélyes.

A medence algamentesítését takarítással, ph ellenőrzéssel és vegyszeres vízkezeléssel lehet kivitelezni. Vannak algaölő folyadékok, és multifunkciós tabletták, és a só bontó készülék is megoldás lehet.

Figyelem! A vegyszerezés nem helyettesíti a rendszeres medencefal tisztítást, és az időközönkénti karbantartást!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*