Klórtabletta medencébe

Ha valóban tiszta, átlátszó és szépséges vizet szeretnél a medencébe, akkor klórtablettára van szükséged. A klórtabletta fertőtlenít, elpusztítja azokat a mikroorganizmusokat, melyektől a víz zavarossá és egészségtelenné válna.

Milyen gyakran kell a klórtabletta és hogyan érdemes alkalmazni? Összeszedtük a lényeges információkat.

Klórtabletta a medencébe

A medence vizében annyi klórnak kell lennie, amennyi elpusztítja a fertőzést okozó mikroorganizmusokat, de a medencében fürdők egészségére nem ártalmas. Az ideális klórtartalom literenként 0,6-1,0 mg. A klór szintjét folyamatosan ellenőrizni, és ha szükséges korrigálni kell.

Ha a medencét mégis csúszósnak érezzük, ami algásodásra utal, növelni kell a klór mennyiségét, mielőtt a víz bezöldül.

Vigyázat! Allergizálhat, illetve gyermekek esetén, klórral szembeni érzékenység léphet fel. Ilyen esetben más fertőtlenítő megoldást kell keresnünk, például tisztíthatjuk a medence vizét sóval és só bontó készülékkel is.

Természetesen nem csak klórtabletta létezik, hanem egy minden egyben féle megoldás, a medence tisztító tabletta. Erről a Medence tisztító tabletta cikkben olvashat többet.

Klór tabletta előnyei a medencében

Használata elterjedt és viszonylag egyszerű. A klór készítmények választéka széleskörű. Utánpótlása, mérése megoldott.

Adagolása a kiszereléstől és a gyártótól is függ, de általánosságban 10 köbméterhez 10 dekát kell feloldani, nagyjából.

Klórtabletta veszélyei a medencében

A klór maróhatású. Ezért például felfújható medence falához, aljához nem szabad hozzáérni, mert kimarja, kilyukasztja, és a medence szomorú véget ér.

Szerencsére vannak vízen úszó klórtabletta tartó megoldások, amiből a klór egyenesen a vízbe oldódik fel, és nem érinti a medence szélét, nem károsítja azt.

Mivel a klór maró hatású, elővigyázatosan kell tárolni! És használata után 12 óráig ne menjünk a vízbe. Praktikus, ha az esti órákban használjuk.

Fontos még az is, hogy a klór csak semleges ph értékű vízben tudja kifejteni fertőtlenítő hatását, ezért előbb azt ellenőriznünk és esetleg korrigálnunk kell, különben csak pazaroljuk a klórtablettát.

Medence ph értéke

A víznek egyensúlyra van szüksége, ezt nevezzük Ph értéknek, amikor nem savas, és nem lúgos. nem jó, ha bármelyik irányba eltolódik, akkor jó a ph érték, ha 7,2 és 7,6 között van.

A belekerülő szennyeződések miatt mindenképpen el fog tolódni, ezért muszáj rendszeresen mérni a ph értéket, és a megfelelő (savasító vagy lúgosító) adalék anyagot hozzáadni a vízhez.

Összegezve

A medencének nem csupán mechanikai szűrésre van szüksége a tisztasághoz, hanem vegyszeres fertőtlenítésre is. A legelterjedtebb fertőtlenítő módszer, a klórtabletta, amely varázsütésre átlátszó tisztaságúvá varázsolja a medencénk vizét.

Használata egyszerű, de néhány dologra azért vigyáznunk kell. Ilyen a maró hatása. Illetve a hatástalansága, ha nem megfelelő ph értékű vízbe tesszük bele.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*