Algaölő medencébe

Az otthoni medence gyönyörű, frissítő, egészséges. A legnagyobb kihívása azonban az, hogy a vize tiszta, ragyogó és vonzó maradhasson. Ehhez tudatos és átgondolt vegyszerezés kell, melyhez pontos információkra van szükség.

Nem, a klór nem jó mindenre!

Ahhoz, hogy a medence vize ne legyen nyálkás, zöldes és zavaros, ahhoz algaölőre van szükségünk. Mi is ez pontosan, hogyan működik és mik a veszélyei? Nézzük.

Algaölő a medencébe

Sajnos a víz meleg hőmérséklete, a vízbe kerülő szennyeződések garantálják, hogy a medence vizének minősége napról napra romoljon. ezért vegyszerekre van szükség, hogy tisztén tartsuk, és megelőzzük az egészségkárosodást.

A tévhitekkel ellentétben, a klór nem alkalmas arra, hogy az algásodást, a nyálkásodást megelőzze a medencénkben. Az algásodást csak az algaölő koncentrátum, algaölő folyadék tudja megelőzni.

Az algamentesítésről részletesen írunk még a Medence algamentesítés című cikkben.

Algaölő folyadék

Az algaölő folyadékot folyamatosan érdemes használni, adagolni. Akkor nem csupán algaölő, de algásodás gátló hatását is ki tudja fejteni.

A folyadékot minden klórvegyülettel kezelt medencében lehet alkalmazni, nem ütik egymást. A folyadék enyhén habzó vízkezelő vegyszer, nem kell megijedni tőle.

Fontos! Mielőtt alkalmazzuk, a medence Ph értékét a normális tartományba kell hozni, különben a vegyszer nem lesz hatásos és fölöslegesen öntjük a vízbe.

Medence ph értéke

A víznek egyensúlyra van szüksége, ezt nevezzük Ph értéknek, amikor nem savas, és nem lúgos. nem jó, ha bármelyik irányba eltolódik, akkor jó a ph érték, ha 7,2 és 7,6 között van.

A belekerülő szennyeződések miatt mindenképpen el fog tolódni, ezért muszáj rendszeresen mérni a ph értéket, és a megfelelő (savasító vagy lúgosító) adalékanyagot hozzáadni a vízhez.

Ráadásul a magas Ph érték elősegíti az algaképződést, ezért kiemeltén érdemes figyelni rá.

A különböző medence tisztító vegyszerekről a Medence tisztító vegyszerek című cikkben olvashat többet.

Algaölő folyadék használata

Az alagölő koncentrátum hígítandó folyadék formában kapható. Fontos! A medence vizébe kerülés után legalább fél óráig nem szabad használni a medencét. És az esetleg megmaradó koncentrátumot nem szabad a csatornába önteni, veszélyes vagy speciális hulladéknak minősül, és ilyen hulladékgyűjtőben adható csak le.

Csak úszó- és kerti medencébe használatos. Kerti tóba, patakba önteni tilos, az élővilágra életveszélyes hatással van.

Gyermekektől elzárva kell tartani! Szembe, bőrre kerülve égési sérüléseket okozhat. Óvatosan kezeljük!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*