/Algaölő medencébe

Algaölő medencébe

Az otthoni medence gyönyörű, frissítő, egészséges. A legnagyobb kihívása azonban az, hogy a vize tiszta, ragyogó és vonzó maradhasson. Ehhez tudatos és átgondolt vegyszerezés kell, melyhez pontos információkra van szükség.

Nem, a klór nem jó mindenre!

Ahhoz, hogy a medence vize ne legyen nyálkás, zöldes és zavaros, ahhoz algaölőre van szükségünk. Mi is ez pontosan, hogyan működik és mik a veszélyei? Nézzük.

Algaölő a medencébe

Sajnos a víz meleg hőmérséklete, a vízbe kerülő szennyeződések garantálják, hogy a medence vizének minősége napról napra romoljon. ezért vegyszerekre van szükség, hogy tisztén tartsuk, és megelőzzük az egészségkárosodást.

A tévhitekkel ellentétben, a klór nem alkalmas arra, hogy az algásodást, a nyálkásodást megelőzze a medencénkben. Az algásodást csak az algaölő koncentrátum, algaölő folyadék tudja megelőzni.

Az algamentesítésről részletesen írunk még a Medence algamentesítés című cikkben.

Algaölő folyadék

Az algaölő folyadékot folyamatosan érdemes használni, adagolni. Akkor nem csupán algaölő, de algásodás gátló hatását is ki tudja fejteni.

A folyadékot minden klórvegyülettel kezelt medencében lehet alkalmazni, nem ütik egymást. A folyadék enyhén habzó vízkezelő vegyszer, nem kell megijedni tőle.

Fontos! Mielőtt alkalmazzuk, a medence Ph értékét a normális tartományba kell hozni, különben a vegyszer nem lesz hatásos és fölöslegesen öntjük a vízbe.

Medence ph értéke

A víznek egyensúlyra van szüksége, ezt nevezzük Ph értéknek, amikor nem savas, és nem lúgos. nem jó, ha bármelyik irányba eltolódik, akkor jó a ph érték, ha 7,2 és 7,6 között van.

A belekerülő szennyeződések miatt mindenképpen el fog tolódni, ezért muszáj rendszeresen mérni a ph értéket, és a megfelelő (savasító vagy lúgosító) adalékanyagot hozzáadni a vízhez.

Ráadásul a magas Ph érték elősegíti az algaképződést, ezért kiemeltén érdemes figyelni rá.

A különböző medence tisztító vegyszerekről a Medence tisztító vegyszerek című cikkben olvashat többet.

Algaölő folyadék használata

Az alagölő koncentrátum hígítandó folyadék formában kapható. Fontos! A medence vizébe kerülés után legalább fél óráig nem szabad használni a medencét. És az esetleg megmaradó koncentrátumot nem szabad a csatornába önteni, veszélyes vagy speciális hulladéknak minősül, és ilyen hulladékgyűjtőben adható csak le.

Csak úszó- és kerti medencébe használatos. Kerti tóba, patakba önteni tilos, az élővilágra életveszélyes hatással van.

Gyermekektől elzárva kell tartani! Szembe, bőrre kerülve égési sérüléseket okozhat. Óvatosan kezeljük!