Medence fólia rögzítés

A medence fólia a medence alján és oldalán lévő burkolatot jelenti. Ez a fólia kiváltja a csempét, mert sokkal egyszerűbb a használata és komfortosabb élményt nyújt a medencézők számára.

Hogyan történik a medence fólia rögzítés? Mik az előnyei és vannak-e hátrányai a medence fóliázásnak?

Hogyan történik a medence fólia rögzítése?

A simára kiglettelt és kiporszívózott medence peremére L alakú fóliabádog kerül. A fóliabádogot 20-30 cm-ként a betonba rögzítjük.

Ehhez a bádoghoz hegesztjük hozzá a medencefóliát. 

A medence fólia burkolata lényegesen komfortosabb érzést biztosít, mint a drágább és hidegebb csempeburkolat. Emellett tisztítása és javítása is egyszerűbb és gyorsabb, ezért költségkímélőbb és gazdaságosabb. A magán- és közösségi célú medencék többsége manapság már inkább medencefólia burkolatot kap, a világ minden táján.

A fóliázott medence kinézetre olyan, mint az üvegmozaikkal burkolt, vagy csempézett medencék, csak több az előnye.

A medence fólia előnyei

A csempés vagy üvegmozaikos burkolathoz képest a medencefólia burkolat bír a legtöbb előnnyel és a legkevesebb hátránnyal:

  • fagyálló, nem kell rendszeresen visszaragasztani a lepotyogott csempéket
  • puha tapintású, nem sérti fel a medencézők bőrét
  • egyszerűen és gyorsan kivitelezhető
  • vízzárást is ad a medencetestnek, ezért nem szükséges monolit, vízzáró betonszerkezet a fóliás burkolathoz, ennyivel is költséghatékonyabb
  • lefedi a betontesten idővel mindenképpen kialakuló több mm széles repedéseket
  • kedvezőbb az ára
  • egyszerűen és gyorsan cserélhető a medence felújításakor

Mitől függ a medence fólia tartóssága?

A medence fólia élettartama és működési minősége két alapvető tényezőtől függ.

A választott medence fóliától. Sokan gyártanak, különböző alapanyagú és összetételű és ezáltal eltérő minőségű és élettartamú fóliákat. Mik a mérvadó tulajdonságai a minőségi medence fóliának? A fólia színtartóssága, az UV ellenállás, hogy könnyű vagy nehéz lesz takarítani. A fólia vastagsága, hogy fog e ráncosodni pár év múlva.

A második tényező pedig a szakemberek, akik a fóliázást végzik. ma már lassan mindenki bélel fóliával medencét, hiszen elég nagy rá a kereslet. De ez a munka abba a kategóriába tartozik, hogy csak akkor lesz szép és tartós, ha tapasztalt, profi szakemberek végzik el.

Összegezve

Ma már érdemes a beton medencét csempe vagy üvegmozaik helyett, medence fóliával borítani. Melegebb, puhább, olcsóbb és könnyebb takarítani és javítani is. A takarításáról a Medence falának tisztítása című cikkünkben olvashat többet.

Fontos, hogy milyen minőségű fóliát választunk, és még fontosabb, hogy a fóliát rögzítő szakemberek igazán profik és tapasztaltak legyenek.

Ezért érdemes nem csak a fólia színeket, mintákat és az árat figyelni a medencefólia kiválasztásánál, hanem a munkát végző cég múltját, ajánlásait is.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*