Puhafalu medence téliesítése

Amikor vége a nyárnak, lehűlt a levegő, és már nem lesz pancsolás, a puhafalu medencét fel kell készíteni a télre. Ahhoz, hogy a medence átvészelje a telet és jövő nyáron is vidám fürdőzéseknek adjon otthont, odafigyelve téliesítenünk kell.

Igen, a puhafalu medence is igényli a téliesítést, nem elég összehajtani és bedobni a sufniba. Mik a téliesítés lépései? Érdekel, hogy milyen trükkel lehet megakadályozni, hogy bedohosodjon?

Természetesen nem csak a puhafalú igényli a téliesítést, hanem a többi medence is. Ehhez talál segítséget a Medence téliesítő folyadék című bejegyzésünkben.

Puhafalu medence téliesítése

Puhafalu medencének nevezzük azokat a medencéket, melyeknek a fala puha, felfújható, vagy műanyag támasztó lábakkal összeszerelt, egynyári medence. Vagyis nyár elején összerakjuk a kertben, nyár végén elcsomagoljuk a szekrénybe.

Persze, ez nem ennyire egyszerű. A medence nem maradhat vegyszeres, vizes és minden alkatrésznek meg kell lennie, különben a következő nyárra új medencét kell beszerezni.

A medence téliesítés lépései

Első lépésbe le kell engedni a vizet. Ha van kert, akkor az utolsó héten már nem szabad vegyszerezni a vizet, és akkor, akár kert locsolásra is használhatjuk a leengedett vizet.

Aztán a medence testet jól szárítsuk ki, ha kell, töröljük ki, a legkisebb ráncot is simítsuk ki és szabadítsuk meg minden víztől.

Ellenőrizzük, hogy minden dugó a helyén van-e. Majd hajtsuk össze a medence testet. Keressünk neki fagy- és páramentes helyet. Nem ajánlatos a kerti sufniba, garázsba tenni, mert ott bedohosodhat. Inkább keressünk neki helyet a gardróbban, kamrában.

Aztán tisztítsuk ki a vízforgató szivattyút is. majd szárítsuk ki. Győződjünk meg róla, hogy minden alkatrésze meg van. Utána csomagoljuk vissza a dobozába és tegyük biztos helyre.

Összegzés

Az egyszerűbb, olcsóbb puhafalu medencék téliesítéséről is gondoskodnunk kell, ha jövő nyáron is szeretnénk használni. A puhafalu medencék érzékenyek a párára és a fagyra.

Úgy kell eltenni a kiszárított, összehajtogatott puhafalu medencét, hogy ne sérüljön meg a medence test, ne dohosodjon be a téli időszak alatt, és minden alkatrésze, dugója meglegyen. A vízforgató szivattyúról is érdemes gondoskodni, kitisztítani, kiszárítani és saját dobozában teleltetni egy biztonságos helyen.

Ha odafigyelünk minden apró részletre, a puhafalu medence hosszú nyarakon át biztosít nekünk fürdőző élményeket.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*