Elektromos medencefűtés

A medencefűtésre néha szükség lehet a már hektikus nyári időjárásban is. De nyár végén mindenképpen, ha fürdőzni szeretnénk, amíg csak lehet.

A medencefűtésnek több módja is van, de most a legegyszerűbbet nézzük meg, az elektromos medencefűtést.

Elektromos medencefűtés tudnivalók

Előfordul, hogy a medence árnyékban van, vagy a napsütéses órák száma nem elég ahhoz, hogy a medence vize kellemes fürdőző hőmérsékletű legyen.

A medencét lehet fűteni több módon is. A leggyakrabban használt fűtési módszerek, a hőszivattyú, az elektromos medencefűtés, kazános rendszer és a napkollektoros.

Nézzük meg az elektromos fűtés tulajdonságait.

Elektromos medence jellemzői

Az elektromos medencefűtők olyanok, mint a mobil klíma vagy mobil fűtőeszközök. Odaállítod magad mellé, és már működik is. Éppen ezért az elektromos medencefűtés nem való akármekkora medencéhez. Jellemzően a kicsi, maximum közepes medencéket érdemes elektromosan fűten,. nagyjából 30 négyzetméterig.

Előnye, hogy nem kell beszerelni, nem kell neki külön akna, nem kell belepiszkálni a medence gépészeti rendszerébe sem, és nagyon könnyű beüzemelni. Olyan, mint egy merülő forraló, amikor kell, odateszed, bekapcsolod, és már melegít is. Hátránya a fogyasztása és a működési zaj.

Elektromos medencefűtés részei

Mivel egy egyszerű fűtési rendszerről van szó, általában mindössze két részből áll. Van egy vezérlődoboza, benne a termosztát. Itt tudjuk beállítani a kívánt hőmérsékletet és itt van a túlhevülés gátló is.

És egy fűtőpatron, ami melegíti a vizet. A fűtőpatronnal egybeépítve lapul ott még egy szivattyú is, és kész is.

Elektromos medencefűtés beüzemelése

Az elektromos medencefűtés beüzemelése nem igényel szakértelmet, szakembert.

A beüzemelése lépésről lépésre:

1. A medence méretének megfelelő fűtőeszközt letesszük a medence mellé.

2. Légtelenítés.

3. Csatlakoztatás az elektromos hálózatra.

4. Bekapcsolás.

És kész is. A medencefűtés működik.

Összegezve

A medencefűtési eszközök közül az elektromos medencefűtés a legegyszerűbb módszer. Nem kell beszerelni, bekötni, összehangolni. Csupán oda kell állítani a medence szélére, a fűtőpatront betenni a vízbe, beállítani a kívánt hőmérsékletet és máris indulhat a fűtés.

A beüzemelés nem igényel szakembert. Csupán légteleníteni kell, mielőtt csatlakoztatjuk az áramhoz és bekapcsoljuk.

Arra kell csupán figyelni, hogy a medence méretéhez megfelelő teljesítményű és fogyasztású elektromos fűtőeszközt válasszunk.

Ha szeretne többet megtudni a medencék tisztán tartásáról, olvassa el a Medence tisztító vegyszerek vagy az Algaölő medencébe című cikkjeinket.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*