Üdüljünk a kertünkben

A nyarat tengerparti üdülés nélkül sokan már szinte el sem tudják képzelni. Tavaly is rendhagyóan telt el a nyár és úgy tűnik, hogy az idei sem lesz sokkal kedvezőbb, ami a külföldi utakat illeti. Nem csüggedjünk azonban. Magyarország is csodás helyeket és lehetőségeket kínál. Ideje elő venni tarsolyunkból a hazai bakancslistánkat.

Kirándulás a természetbe

Sajnos nem mindenki talál fantáziát egy természetben tett sétában, azonban egy ilyen kiruccanás balzsam a testnek és léleknek egyaránt. Ahogy tavaly is meggyőződhettünk róla, a közkedvelt hazai kirándulóhelyek a jóidő beköszöntével hemzsegnek a turistáktól. Kicsik és nagyok szívesen látogatnak el a hegyi kilátókba, a kerti ösvényeken egymást érik a turistacsoportok. Jobban tesszük azonban, ha kevésbé frekventált helyeket választunk ezen a nyáron. Nézzünk körül a környéken, biztosan találunk olyan eldugottabb kirándulóhelyet, melyet érdemes meglátogatnunk, legyen az egy szép kilátó, várrom, vagy látogatható kastély. Magyarországon a lehetőségek sora szinte végtelen.

A nyugalom oázisa otthonunkban

Ha van kertje, vagy legalább egy tágasabb terasz tartozik a lakásához, nyert ügye van, ami az otthoni pihenést illeti. Fontos azonban, hogy a kert úgy legyen kialakítva, hogy szabadidőnk nagy részét kint tudjuk tölteni. Manapság már egyre természetesebb kiegészítője egy szép kertnek a medence. Amennyiben korlátozott lehetőségeink vannak, pl. csak teraszunk van, a masszázsmedence vagyis pezsgőfürdő mindenképpen megfelelő megoldás. Medencék és masszázsmedencék széles kínálatából mindenki megtalálja az igényeinek és pénztárcájának megfelelőt.

Kerékpártúrák

A szenvedélyes kerékpározók közé tartozik? Vagy éppen most szerzett be egy bringát? Semmi gond! Egyre több kerékpárút áll rendelkezésünkre országszerte, ahol színvonalasan sportolhatunk, kirándulhatunk, együtt eltölthetünk pár kellemes órát vagy akár napot is. Mutassuk meg csemetéinknek, hogy a biciklizés micsoda nagy móka! Eleinte rövidebb szakaszokat válasszunk, majd egyre hosszabb és hosszabb időt fogunk tekeréssel tölteni.

Válasszunk magunknak valamilyen új hobbyt

Idén kevesebb lesz a lehetőség az utazásra, mint amihez az elmúlt években hozzá voltunk szokva. Ha gondot okoz, hogyan fogjuk eltölteni a nyári hónapokat, válasszunk magunknak új hobbyt. Fentebb említettük a turisztikát valamint a kerékpározás örömeit. A nyári meleg napok kimondottan kedveznek a kerti főzőcskézésnek. A kerti grillek között bizonyára mindenki megtalálja azt a fajtát, amivel gyerekjáték lesz a grillezés és felfedezhetjük a kulináris élmények széles skáláját.

Ne habozzunk tehát és már most gondolkozzunk el azon, hogyan szeretnénk tölteni az elkövetkező nyári hónapokat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*