Mit tartalmaz a medence tisztító készlet?

Ahhoz, hogy a medencénkben szép, tiszta víz legyen, nem csupán vízszűrőre és vegyszerekre van szükség. A medencét rendszeresen kell takarítani és karbantartani.

Nézzük, mire lesz szükségünk, mit tartalmaz a legjobb medence tisztító készlet.

A medence tisztítása hálóval

A medencébe bizony folyamatosan hullanak a legkülönbözőbb, szabad szemmel is látható szennyeződések. Ilyen a falevél, virágok, és a medence partjáról gyakorlatilag bármi. A műanyag poharak, a koktélok esernyői, stb.

Azért szükséges megtisztítani a medencét ezektől a dolgoktól, hogy ne tömítsék el a vízszűrőt. Minél kevesebb az a szemét, ami nem a szűrőbe való, annál hosszabb ideig fog szolgálni bennünket a vízszűrő.

Ezeket tehát hálóval tudjuk összeszedni, lehalászni a víz felszínéről. Minden medence tisztító készlet alapja.

Medence falának tisztítása

Bármilyen medencéről legyen is szó, amikor leengedjük belőle a vizet, a medence falat le kell tisztítani, és a kényesebb felületeket meg kell súrolni. Ugyanis a falon megtapadnak a szennyeződések. Ha csempézett, üvegmozaikozott medencéről van szó, akkor még a fugákkal is számolnunk kell.

Egyszerűbb, felfújható medencénél elég lehet egy mosószeres letörlés. komolyabb medencénél érdemes kefével megsúrolni a medence falát.

Ha nem súroljuk le a megtapadt, kissé már esetleg nyákos szennyeződést, a fugákból a kezdődő algásodást a medence faláról, sose lesz tiszta a fürdőző vizünk, bármilyen jó is a vízszűrőnk.

Ilyen tisztításra alga kefe szokott a medence tisztító készletben lenni és/vagy súroló párnák.

Erről a témáról bővebben olvashat a Medence falának tisztítása című cikkünkben.

Medence porszívózása

A medence alján mindig lesz homok, szennyeződés. Ezért amikor csak alkalmunk van rá, porszívózzuk ki a medence alját. Ehhez találunk a medence tisztító készletben kefés porszívó fejet. Amit a vízforgató szivattyú szívó ágába kell csatlakoztatni!

Medence tisztítás extrákkal

A medence tisztaságához szükség van rá, hogy rendszeresen ellenőrizzük a hőmérsékletet, és a víz ph értékét. Ezért a medence tisztító készletek általában tartalmaznak hőmérőt és ph teszcsíkot is.

A medence tisztító készlet tartalma

Tehát a medence tisztításához feltétlenül szükséges eszközök az alábbiak:

– kefés porszívófej a medence aljához,
– alga kefe a medence falához, aljához, sarkokhoz, hajlatokhoz,
– súroló párna a medence falához
– keretes merítő háló,
– hőmérő,
– PH és klór teszt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*